Home What do we offer ? Contact Video

TRAININGS

7/04/2015 - Praten met Reuzen - xxx

Bron: Bol.com

Reuzen zijn meedogenloos, opportunistisch en egocentrisch. Maar die kwaliteiten volstaan niet. Net zoals Peter Pan kunnen reuzen immers ook vliegen, gaat alles schijnbaar moeiteloos en hebben ze zowat dagelijks een nieuw idee.
Of ze nu CEO of minister, man of vrouw, jong of oud zijn. Een ding hebben ze gemeen: je kan alleen met hen communiceren onder hun voorwaarden. En die lijken vaak ongerijmd en zijn moeilijk te doorgronden.
Hoe praat je met CEO's, beleidsmakers en andere reuzen? Een steeds belangrijkere vraag voor wie zijn doelstellingen wil realiseren, steun voor een project wil krijgen of aast op een nieuwe opdracht of functie.

Praten met reuzen leert je hoe je plannen, boodschap of project kan doordingen tot reuzen. Met talloze voorbeelden van echte reuzen, hoe je 'dwergen op stelten' kan herkennen en hoe je torens kan bouwen om met reuzen op hun niveau te praten. De inzichten uit dit boek zijn gebaseerd op de jarenlange ervaring van de auteur met reuzen.

Noël Slangen is medeoprichter van het strategisch adviesbureau Groep C en ongetwijfeld de bekendste communicatieadviseur van België. Hij werkte voor talloze beleidsmakers, topmanagers en bedrijven, maar werd vooral bekend als communicatieadviseur van verschillende eerste ministers en van de Belgische regering. Slangen is ook gastdocent aan verschillende universiteiten en publiceert geregeld boeken en bijdragen over strategie, communicatie en maatschappijtrends.


Recensie
In dit boek bespreekt de Vlaamse communicatieadviseur Noel Slangen wat echt leiderschap betekent. Hij baseert zich daarbij op zijn lange ervaring als medewerker van een aantal leiderfiguren, waaronder topmanagers en verschillende eerste ministers. De auteur wil zowel inzicht bijbrengen in de kenmerken van echte leidersfiguren ('reuzen') als handvatten aanreiken om met hen om te gaan. Eerst beschrijft Slangen hoe je reuzen kunt herkennen en gaat hij in op de vraag waarom mensen zo graag voor hen willen werken. Verder bespreekt de auteur onder meer hoe leiders met macht omgaan, hoe je de taal van de leider kunt leren spreken, hoe je efficient kunt vergaderen met leiderfiguren, hoe je het best een presentatie kunt houden en hoe je het gedrag van leiders moet interpreteren. Volgens de auteur is reusachtigheid geen techniek, maar een gave; wat niet-reuzen wel kunnen leren is hoe ze met leiderfiguren moeten omgaan. Een helder en vlotlezend boek dat doorspekt is met tal van anekdotes. Elk hoofdstuk sluit af met een samenvatting in puntjes; achteraan volgt een bibliografie. Hardcover, sobere lay-out.

Redactie Vlabin-VBC

 

 

ISBN : 9789077442623

 


‹‹‹Back


Copyright © 2022 Dirk Broeckx – All rights reserved.
Privacy beleid | Sitemap
Webontwikkeling Siteffect